CESI Logo

Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!

Projekt provodi Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Krapinsko-zagorska županija i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 100,000,00 kuna.

Projekt se provodi na području Krapinsko-zagorske županije.

Vrijeme trajanja projekta: od 13.10.2014. do 12.8.2015.

Projektom Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se! žele se osvijestiti mladi o problemu vršnjačkog nasilja kroz verbalno, fizičko, seksualno i elektroničko nasilje koje je danas sve više prisutno u školama.

Izravni korisnici i korisnice ovog projekta su srednjoškolci i srednjoškolke, koji će sudjelovati na radionici i aktivnostima projekta. Ciljevi projekta su osvjestiti srednjoškolce/ke o vršnjačkom nasilju, nasilju u partnerskim vezama, o prepoznavanju nasilja među vršnjacima i vršnjakinjama, te načinima kako preventivno djelovati na vršnjačko nasilje.

Navedeni ciljevi postići će se kroz niz aktivnosti i direktnog uključenja srednjoškolaca/ki u kreiranje i provođenje aktivnosti. Temeljna aktivnost je održavanje trodnevne radionice na kojima će prisustvovati učenici/ce iz 9 srednjih škola s područja županije, gdje će se učiti i raditi na navedenim vrstama nasilja, prepoznavanje istih, kako reagirati i kako ih spriječiti. Također će kreirati alate koje će moći koristiti i ostali učenici/ce kako bi mogli prepoznati i reagirati na vršnjačko nasilje.