CESI Logo

Novosti

 • NASILJA IMA I U VEZAMA MLADIH

  U srijedu 19. rujna 2007. u Novinarskom domu u Zagrebu održana je promocija publikacije 'Nasilje ne prolazi samo od sebe: izvještaj o istraživanju rodno uvjetovanog nasilja u adolescentskim vezama u Republici Hrvatskoj'. Rezultati istraživanja, koje je predstavio Amir Hodžić, ukazuju na zabrinjavajuću situaciju: više od dvije trećine mladih doživjelo je da se osoba s kojom su u vezi prema njima nasilno ponašala.

  Pročitajte više

 • Izašao Vodič za promicanje politike jednakih mogućnosti na radnom mjestu!

  Prvi vodič ovakve vrste u Republici Hrvatskoj koji bi trebao pomoći poslodavcima da u svojem cjelokupnom poslovanju promoviraju i potiču jednake mogućnosti za žene i (...)

  Pročitajte više

 • Promocija nove publikacije

  Imamo čast i zadovoljstvo pozvati Vas na promociju nove CESI publikacije "Nasilje ne prolazi samo od sebe" - Izvještaj o istraživanju rodno uvjetovanog nasilja u adolescentskim vezama u Republici Hrvatskoj.

  Promocija će se održati u srijedu, 19. rujna 2007., s početkom u 11 sati, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

  Pročitajte više

 • Mlade žene to mogu

  U suradnji s Norveškom narodnom pomoći provodimo projekt "Mlade žene to mogu". Cilj projekta je osnaživanje i unapređivanje položaja mladih žena u političkim strankama i organizacijama civilnog društva te poticanje žena na aktivnije sudjelovanje u političkom i društvenom životu lokalnih zajednica. U projektu sudjeluje 18 mladih žena, članica političkih stranaka i organizacija civilnog društva. Početna aktivnost projekta je edukacijski seminar koji će se održati 12.-16. rujna u Donjoj Stubici u hotelu "Terme Jezerčica".

  Pročitajte više

 • Političarke u medijima

  Započele smo provođenje projekta "Unapređenje sudjelovanja žena u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2007. godine u Republici Hrvatskoj" koji financijski podupiru Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj.

  Prva aktivnost projekta, Medijski trening za političarke, održati će se 7.-9. rujna 2007. godine u Donjoj Stubici. Na treningu će sudjelovati političarke parlamentarnih stranaka koje će pritom steći znanja iz područja političke komunikacije i odnosa s medijima te vještine javnog nastupa.

  Pročitajte više

 • ONO ŠTO POČINJE VRISKOM...

  NIKADA SE NE SMIJE ZAVRŠITI U TIŠINI slogan je kampanje Vijeća Europe  "Zaustavimo nasilje nad ženama u obitelji". Nasilje u obitelji prisutno je u svim zemljama članicama Vijeća Europe, unatoč donošenju zakona i razvoja politika i praksi. Nasilje nad ženama predstavlja kršenje ljudskih prava i glavna je prepreka uspostavljanju rodne ravnopravnosti. Naša partnerska organizacija Autonomni ženski centar iz Beograda u sklopu kampanje Vijeća Europe organizirala je seminar 29.06.2007. pod nazivom "Austrijski model intervencije u slučajevima nasilja u porodici".

  Pročitajte više

 • PRIČA S LJUDSKIM LICEM

  CESI predstavnice/i sudjelovale/i su na trodnevnom seminaru na temu "Odnosi s javnošću" u organizaciji Mediacentra Sarajevo. Seminar je održan u Sarajevu od 17. do 19. 06. 2007. kao jačanje kapaciteta za regionalni projekt prevencije rodno uvjetovanog nasilja kojeg provodimo u partnerstvu sa Autonomnim ženskim centrom iz Beograda, Medicom iz Zenice i CARE International.

  Pročitajte više

 • Program Žene i vođenje

  U svibnju ove godine završen je treći ciklus programa Žene i vođenje koji smo provodile u partnerstvu s Norveškom narodnom pomoći pod nazivom "Žene liderice u lokalnim zajednicama". U projektu su sudjelovale 22 žene iz 10 parlamentarnih stranaka. Nakon treninga za trenerice održanog u studenom prošle godine, sudionice projekta organizirale su i provele 21 seminar i 21 lokalnu akciju u ukupno 17 gradova diljem Hrvatske. Na tim seminarima i akcijama sudjelovalo je oko 300 žena i oko 9000 osoba je informirano o različitim temama vezanim uz pitanja rodne ravnopravnosti.

  Pročitajte više

 • USPJEŠNO PROVEDENA YES -Youth Educated Sexually KAMPANJA U ZAGREBU

  CESI i ASTRA grupa mladih započele su s YES kampanjom 1.06.2007. na Međunarodni dan djeteta kada je održana prezentacija kampanje u Europskom domu u Zagrebu. Kampanjom se želi podići svijest među mladima o važnosti seksualne edukacije kao temelja za ostvarivanje i poštivanje seksualnog zdravlja i prava mladih. U subotu 2.06.2007. održan je ulični događaj u centru Zagreba gdje su volonterke i volonteri ASTRA grupe mladih, Cromsic-a, HUHIV-a i CESI dijelile/i promotivne materijale zajedno s kondomima. Članovi i članice Cirkuskog informacijskog centra su animirali prisutne žongliranjem i svirkom na digiredoo-u.

  Pročitajte više

 • Započinje regionalna YES kampanja

  1.06.2007. u Zagrebu započinje kampanja pod nazivom YES -Youth Educated Sexually. Kampanju je osmislila ASTRA grupa mladih a bit će provedena u suradnji s CESI. Kampanjom se želi podići svijest među mladima o važnosti seksualne edukacije kao temelja za ostvarivanje i poštivanje seksualnog zdravlja i prava mladih. U Zagrebu će 1. 06.2007. biti organizirana prezentacija kampanje u Europskom domu, Jurišićeva 1,  s početkom u 10 sati. Dan poslije, u subotu 2.06., bit će organiziran ulični događaj gdje će se, između ostaloga, dijeliti promotivni materijali zajedno s kondomima. Štand će biti postavljen na mjestu gdje se spajaju Gajeva  i Bogovićeva ulica u periodu od 12-14 sati.
  Pozivamo vas da dođete, posjetite naš štand i priključite nam se te na taj način podržite kampanju!

  Pročitajte više

 • Maskuliniteti i rodno uvjetovano nasilje

  Predstavnice/i CESI sudjelovali su na seminaru pod nazivom "Sudjelovanje muškaraca i mladića u smanjenju rodno uvjetovanog nasilja" održanog 29.04.2007. u Banja (...)

  Pročitajte više

 • Seminar projekta Žene liderice u lokalnim zajednicama

  Na evaluacijskom seminaru ponovno će se okupiti sudionice projekta "Žene liderice u lokalnim zajednicama" , kako bi prezentirale svoj rad tijekom projekta te analizirale i ocijenile ukupan projekt. Evaluacijski seminar otvoriti će Veleposlanica Kraljevine Norveške u Hrvatskoj gđa Elisabeth Walaas, a kao gosti pridružiti će nam se Zamjenik župana Primorsko-goranske županije g. Luka Denona i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije gđa. Irene Gregorović-Filipčić. Norveška iskustva sudjelovanja žena u političkom životu s nama će podijeliti i trenerica Norveške radničke stranke (Norwegian Labour Party) gđa. Bente Elin Lilleokseth... [ pročitajte više... ]

  Pročitajte više

 • Istraživanje o jednakim mogućnostima na tržištu rada

  U okviru projekta Unapređenje pravnog i institucionalnog okvira rodne jednakosti, provele smo istraživanje o jednakim mogućnostima na tržištu rada u tijelima javnih (...)

  Pročitajte više

 • Započela nacionalna kampanja za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja

  CESI u partnerstvu s OMG-Otvorenom medijskom grupacijom započinje s provođenjem NACIONALNE KAMPANJE ZA PREVENCIJU RODNO UVJETOVANOG NASILJA.

  Pročitajte više

 • Međunarodni dan žena

  Ženska mreža Hrvatske sa ženskom sekcijom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske obilježava Međunarodni dana žena protestnom povorkom koja će krenuti u 12 sati ispred (...)

  Pročitajte više