CESI Logo

Novosti

 • Program Žene i vođenje

  U svibnju ove godine završen je treći ciklus programa Žene i vođenje koji smo provodile u partnerstvu s Norveškom narodnom pomoći pod nazivom "Žene liderice u lokalnim zajednicama". U projektu su sudjelovale 22 žene iz 10 parlamentarnih stranaka. Nakon treninga za trenerice održanog u studenom prošle godine, sudionice projekta organizirale su i provele 21 seminar i 21 lokalnu akciju u ukupno 17 gradova diljem Hrvatske. Na tim seminarima i akcijama sudjelovalo je oko 300 žena i oko 9000 osoba je informirano o različitim temama vezanim uz pitanja rodne ravnopravnosti.

  Pročitajte više

 • USPJEŠNO PROVEDENA YES -Youth Educated Sexually KAMPANJA U ZAGREBU

  CESI i ASTRA grupa mladih započele su s YES kampanjom 1.06.2007. na Međunarodni dan djeteta kada je održana prezentacija kampanje u Europskom domu u Zagrebu. Kampanjom se želi podići svijest među mladima o važnosti seksualne edukacije kao temelja za ostvarivanje i poštivanje seksualnog zdravlja i prava mladih. U subotu 2.06.2007. održan je ulični događaj u centru Zagreba gdje su volonterke i volonteri ASTRA grupe mladih, Cromsic-a, HUHIV-a i CESI dijelile/i promotivne materijale zajedno s kondomima. Članovi i članice Cirkuskog informacijskog centra su animirali prisutne žongliranjem i svirkom na digiredoo-u.

  Pročitajte više

 • Započinje regionalna YES kampanja

  1.06.2007. u Zagrebu započinje kampanja pod nazivom YES -Youth Educated Sexually. Kampanju je osmislila ASTRA grupa mladih a bit će provedena u suradnji s CESI. Kampanjom se želi podići svijest među mladima o važnosti seksualne edukacije kao temelja za ostvarivanje i poštivanje seksualnog zdravlja i prava mladih. U Zagrebu će 1. 06.2007. biti organizirana prezentacija kampanje u Europskom domu, Jurišićeva 1,  s početkom u 10 sati. Dan poslije, u subotu 2.06., bit će organiziran ulični događaj gdje će se, između ostaloga, dijeliti promotivni materijali zajedno s kondomima. Štand će biti postavljen na mjestu gdje se spajaju Gajeva  i Bogovićeva ulica u periodu od 12-14 sati.
  Pozivamo vas da dođete, posjetite naš štand i priključite nam se te na taj način podržite kampanju!

  Pročitajte više

 • Maskuliniteti i rodno uvjetovano nasilje

  Predstavnice/i CESI sudjelovali su na seminaru pod nazivom "Sudjelovanje muškaraca i mladića u smanjenju rodno uvjetovanog nasilja" održanog 29.04.2007. u Banja (...)

  Pročitajte više

 • Seminar projekta Žene liderice u lokalnim zajednicama

  Na evaluacijskom seminaru ponovno će se okupiti sudionice projekta "Žene liderice u lokalnim zajednicama" , kako bi prezentirale svoj rad tijekom projekta te analizirale i ocijenile ukupan projekt. Evaluacijski seminar otvoriti će Veleposlanica Kraljevine Norveške u Hrvatskoj gđa Elisabeth Walaas, a kao gosti pridružiti će nam se Zamjenik župana Primorsko-goranske županije g. Luka Denona i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije gđa. Irene Gregorović-Filipčić. Norveška iskustva sudjelovanja žena u političkom životu s nama će podijeliti i trenerica Norveške radničke stranke (Norwegian Labour Party) gđa. Bente Elin Lilleokseth... [ pročitajte više... ]

  Pročitajte više

 • Istraživanje o jednakim mogućnostima na tržištu rada

  U okviru projekta Unapređenje pravnog i institucionalnog okvira rodne jednakosti, provele smo istraživanje o jednakim mogućnostima na tržištu rada u tijelima javnih (...)

  Pročitajte više

 • Započela nacionalna kampanja za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja

  CESI u partnerstvu s OMG-Otvorenom medijskom grupacijom započinje s provođenjem NACIONALNE KAMPANJE ZA PREVENCIJU RODNO UVJETOVANOG NASILJA.

  Pročitajte više

 • Međunarodni dan žena

  Ženska mreža Hrvatske sa ženskom sekcijom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske obilježava Međunarodni dana žena protestnom povorkom koja će krenuti u 12 sati ispred (...)

  Pročitajte više

 • Počeli lokalni seminari

  Sredinom siječnja započeo je drugi dio projekta "Žene liderice u lokalnim zajednicama". Nakon uspješnog prvog dijela, edukacijskog seminara u Krapinskim Toplicama, (...)

  Pročitajte više

 • POZIV NA PRIDRUŽIVANJE GRAĐANSKOJ KOALICIJI STOP RIZIČNOM SPOLNOM ODGOJU

  Pozivamo sve građane/ke, roditelje, mlade, stručnjake/inje, udruge i institucije da se pridruže Građanskoj koaliciji STOP RIZIČNOM SPOLNOM ODGOJU kako bismo (...)

  Pročitajte više

 • KAMPANJA PREVENCIJE NASILJA U ADOLESCENTSKIM VEZAMA

  CESI u okviru projekta "IMAŠ 100% PRAVO NA NENASILJE - PREVENCIJA NASILJA U ADOLESCENTSKIM VEZAMA" već treću godinu zaredom provodi kampanju prevencije nasilja u (...)

  Pročitajte više

 • Seminar "Mehanizmi zaštite prava na nediskriminaciju"

  U okviru partnerskog projekta, "Unapređenje pravnog okvira rodne jednakosti", CESI i Katedra za Europsko javno pravo, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, proveli (...)

  Pročitajte više

 • Žene liderice u lokalnim zajednicama

  Od 15. do 19. studenog 2006. godine, u hotelu Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama, održan je edukacijski seminar za sudionice projekta "Žene liderice u lokalnim (...)

  Pročitajte više

 • Održana dodatna edukacija o rodno uvjetovanom nasilju

  Od 12.-15. 10. 2006. održale/i smo dodatnu edukaciju o rodno uvjetovanom nasilju u Termama Tuhelj, u Tuheljskim Toplicama. U radu seminara sudjelovalo je 11 osoba, i (...)

  Pročitajte više

 • Članice CESI-a sudjelovale na LFA seminaru

  Članice CESI-a sudjelovale su na LFA (Logical Framework Approach) seminaru u organizaciji Norwegian People's Aid koji se održao u Beogradu od 14. - 17. rujna 2006. (...)

  Pročitajte više