CESI Logo

Novosti

 • 6. regionalna konferencija Žene to mogu

  CESI u partnerstvu s Norveškom narodnom pomoći, a pod pokroviteljstvom Županice Dubrovačko-neretvanske županije, od 6. do 7. lipnja u Dubrovniku organizira 6. regionalnu konferenciju "Žene to mogu". Konferencija je međunarodnog karaktera i prisustvovati će joj predstavnice 17 ženskih organizacija koje provode program "Žene to mogu" u 8 zemalja regije te predstavnice Norveške laburističke stranke koje su idejne začetnice programa.

  Pročitajte više

 • Održana tribina u Samoboru

  U Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru 15.05.2008. održana je posljednja, peta po redu tribina "Šutnja nije zlato" o nasilju u partnerskim odnosima. U prepunoj dvorani bilo je oko stotinjak mladića i djevojaka koji/e su s nestrpljenjem iščekivali što im o ovoj temi imaju za reći Iva Šulentić i Emina Arapović.

  Pročitajte više

 • Održana tribina u Splitu!

  U Splitu je 6.05.2008. u Pučkom otvorenom učilištu održana treća po redu tribina "Šutnja nije zlato" o nasilju u adolescentskim vezama. Kao posebni gosti na tribini su govorili Luka Nižetić i Emina Arapović. Luka je upozorio na važnost bavljenja temom nasilja u vezama kroz razgovor, kampanje i osvještavanje mladih o problemu. Emina je govorila i o iskustvima nasilja koje djevojke svakodnevno doživljavaju kao što su dobacivanja na ulici, zviždanja i slično, kroz svoje osobno iskustvo.

  Pročitajte više

 • Održana tribina u Zagrebu!

  U Gimnaziji Lucijana Vranjanina je 22.04.2008. održana tribina "Šutnja nije zlato!"o nasilju u adolescentskim vezama. U ovoj školi grupa mladih pod vodstvom prof. Slavice Antolić snima film o nasilju u adolescentskim vezama. Na tribinu su došli i učenici i učenice iz Pregrade i Bedekovčine koji također sudjeluju u Nacionalnoj kampanji.  Na tribini su, kao posebni gosti/gošće o ovom problemu govorili/e Luka Nižetić, Ida Prester i djevojke iz grupe Angels: Matilda Oroši i Martina Begčević.

  Pročitajte više

 • Tribina Šutnja nije zlato u Rijeci

  U Rijeci je 18.04. 2008. održana, druga po redu, tribina "Šutnja nije zlato!"o nasilju u adolescentskim vezama. Tribina je održana u  Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja. Na tribini su kao posebni gosti govorili pjevač Luka Nižetić i djevojke iz grupe Angels: Tea Mišković i Martina Begčević.

  Pročitajte više

 • Na kraju projekta Mlade Žene To Mogu

  Sredinom travnja u Opatiji je održan evaluacijski seminar projekta Mlade žene to mogu koji provodimo u partnerstvu s Norveškom narodnom pomoći. Sudionice projekta, 18 mladih žena članica 6 političkih stranaka i 8 organizacija civilnog društva, prezentirale su radionice i akcije koje su provele u svojim lokalnim zajednicama te analizirale provođenje projekata.

  Pročitajte više

 • Šutnja nije zlato! u Osijeku

  U OSIJEKU, u Graditeljsko-geodetskoj školi, je 3.04. 2008. održana, prva u nizu, tribina o nasilju u partnerskim odnosima pod nazivom "Šutnja nije zlato". Na tribini je, osim stručnjakinja CESI, govorila i glumica osječkog Hrvatskog narodnog kazališta Nela Kočiš koja je upozorila na važnost bavljenja ovim problemom te iznijela svoje stavove o nasilju.

  Pročitajte više

 • USKORO!

  U travnju i svibnju održati će se tribine namijenjene mladima u Osijeku, Rijeci, Zagrebu i Splitu o nasilju u partnerskim odnosima pod nazivom "Šutnja nije zlato".  Na tribinama će posebni gosti/gošće biti: Luka Nižetić, Ida Prester, Ivan Dečak iz grupe Vatra, glumica Nela Kočiš i grupa Angels.

  Pročitajte više

 • Odluka narodu - NATO na referendum

  CESI se priključila Odboru za referendum o NATO-u. Cilj odbora jest da o eventualnom pristupanju Republike Hrvatske u Organizaciju Sjevernoatlantskog ugovora (NATO) (...)

  Pročitajte više

 • Studijsko putovanje: Dublin & Belfast

  CARE International North West Balkans u suradnji sa nevladinim organizacijama CESI (Zagreb), Autonomnim ženskim centrom (Beograd) i Medicom (Zenica) provodi zajednički projekt pod nazivom "Suzbijanje rodno-uvjetovanog nasilja na Zapadnom Balkanu" kojem je cilj prevencija rodno-uvjetovanog nasilja, poštivanje ženskih ljudskih prava te unapređenje rodne ravnopravnosti. Sastavni dio ovog projekta bilo je i studijsko putovanje u Dublin i Belfast sa kojeg donosimo izvještaj naših kolegica Sonje Lalić i Nataše Jovanović iz Autonomnog ženskog centra iz Beograda.

  Pročitajte više

 • Aktualno

  U našoj rubrici Aktualno objavljujemo: Puljićeva trudionica Prijedlog za imenovanje vanjske članice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih (...)

  Pročitajte više

 • Žene u izborima 2007-e!

  Parlamentarni izbori su zaokupljali javnost cijelu jesen 2007-e, a mi smo ih pratile iz rodne perspektive. Kako, pročitajte u nastavku...

  Pročitajte više

 • Ne budi samo pijun!

  Edukacija za demokraciju i ljudska prava provodi se kroskurikularno u hrvatskom obrazovnom sustavu i ne ispunjava u potpunosti svoju funkciju zbog preopterećenosti samih programa te je potrebno dopunjavati je kroz dodatne neformalne oblike obrazovanja. U svrhu edukacije mladih za demokraciju i ljudska prava izdale smo edukativnu brošuru "Obje strane demokracije" te provele 4 tribine, 11 radionica i 10 predavanja u Zagrebu, Zaboku, Rijeci, Donjoj Stubici i Vinkovcima.

  Pročitajte više

 • ŠUTNJA NIJE ZLATO

  SEZAM je dobio novu pod-domenu ŠUTNJA NIJE ZLATO . O rodno uvjetovanom nasilju među mladima treba javno progovoriti i to je upravo ono što pod-domena (...)

  Pročitajte više

 • STOP diskriminaciji žena na tržištu rada

  Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od ukupnog broja  nezaposlenih žene čine 61,2  % i ta brojka se ne smanjuje. Kako bi pridonijele povećanju broja zaposlenih žena CESI u partnerstvu sa DOMINMA iz Splita je započela projekt "Stvaranje novih mogućnosti na tržištu rada" koji ima za cilj osnažiti grupu korisnica , dugotrajno nezaposlenih, u stjecanju novih vještina i znanja u pronalaženju posla.

  Projekt je financijski podržala Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj u okviru programa PHARE.

  Pročitajte više