CESI Logo

Novosti

 • Pročitajte treći bilten projekta FREE - Mreže žena poduzetnica u ruralnom području

  Izašao je treći Bilten Projekta FREE - Ruralne žene i poduzetništvo, a možete ga preuzeti niže ispod teksta.

  Pročitajte više

 • KREĆU KLUBOVI ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH NEET ŽENA

  Klubovi su namijenjeni svim mladim NEET ženama u dobi od 18 do 30 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja i žele se osnažiti za ulazak na tržište rada! Prvi susret održat će se 20.11.2017. u 10:00 sati u prostorima udruge CESI na adresi Nova cest 4. 

  Pročitajte više

 • Besplatne radionice za nezaposlene žene u CESI!

  Radionice su namijenjene dugotrajno  nezaposlenim ženama koje žele steći dodatno samopouzdanje i bolje komunikacijske vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne! Prvi termin radionice je 10.11.2017. s početkom u 10 sati. Očekivano trajanje radionice je 4 sata. Radionica će se održati u CESI, Nova cesta 4, polukat. 

  Pročitajte više

 • Leksikon ljudskih prava

  Knjižnica Kustošija iz Zagreba u suradnji s CESI, u Mjesecu hrvatske knjige od 19.10-30.11. 2017. posvećenom enciklopedistici, predstavlja na izlozima knjižnice vlastiti "Leksikon ljudskih prava".

  Pročitajte više

 • Okrugli stol i tematska sjednica na temu seksualnog nasilja

  U Zaboku su 23.10.2017. u suradnji Ženske sobe i SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja održani okrugli stol i tematska sjednica na temu seksualnog nasilja.

  Pročitajte više

 • Nasilje nad riječima, nasilje je protiv žena

  Na konferenciji za tisak održanoj 9.listopada 2017. predstavljeno je Otvoreno pismo javnosti kojim se prokazuju namjere ultrakonzervativnih grupacija u Hrvatskoj. Pismo potpisuju Centar za ženske studije, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, CMS – Centar za mirovne studije, Rada Borić, zastupnica Gradske skupštine Grada Zagreba, RODA – Roditelji u akciji, Sanja Sarnavka, nezavisna aktivistkinja i Ženska soba – Centar za seksualna prava.

  Pročitajte više

 • Nasilje nad riječima, nasilje je protiv žena

  Uslijed trenutnih događanja u Gradu Zagrebu te generalno hrvatskom društvu, pozivamo Vas na press konferenciju  Nasilje nad riječima, nasilje je protiv žena koja će se održati u ponedjeljak, 9. listopada 2017. u 10 sati, u prostoru organizacije RODA - Roditelji u akciji (ul. Jurja Žerjavića 10, Zagreb)

  Cilj press konferencije je predstavljanje Otvorenog pisma javnosti kojim se prokazuje namjere ultrakonzervativnih grupacija u Hrvatskoj.

  Pročitajte više

 • Anti-Gender Campaigns in Europe: Mobilising against Equality

  Nova knjiga "Anti-Gender Campaigns in Europe: Mobilising against Equality", urednika Romana Kuhara sa Sveučilišta u Ljubljani i Davida Paternotte-a sa Universite Libre de Bruxelles, donosi prikaz situacije u Republici Hrvatskoj autora Amira Hodžića i Aleksandra Štulhofera.

  Pročitajte više

 • VRAG ODNIO ŠALU! - PRIRUČNIK ZA ZAGOVARANJE SEKSUALNIH I REPRODUKTIVNIH PRAVA I ZDRAVLJA U SVJETLU NEOKONZERVATIVNIH NAPADA

  U publikaciji dajemo prikaz organizacija s kojima smo surađivale i njihovih strategija djelovanja, ali i strategija koje su u proteklom periodu koristile različite grupe i platforme za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja u borbi protiv katoličkih fundamentalističkih organizacija i inicijativa. Neke od njih su usmjerene na promjene zakona, druge imaju mobilizacijske snagu za povećanje broja saveznika i uključivanje građanki i građana u zagovaranje za pravo na izbor, dok je trećima svrha ukazivanje na manipulacije klerikalnih i fundamentalističkih organizacija i demaskiranje njihovih poruka. Osim toga, dajemo i svoj doprinos jačanju argumentacije, osmišljavanju poruka i jezika koji promiče pravo na izbor. 

  Pročitajte više

 • Novi zakon treba osigurati da žene slobodno, odgovorno i samostalno odlučuju o rađanju djece

  CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Inicijativa liječnika/liječnica za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini organizirali su okrugli stol "Zakon o pobačaju za 21. stoljeće" 09. svibnja, na Dan Europe, u Novinarskom domu. Okrugli stol je bio značajan i koristan jer se problematici pristupilo s više aspekata i javnost je upoznata s postavljenim standardima i znanstvenim dostignućima te su ponuđena konkretna rješenja. Ostvarivanje temeljnog ljudskog prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece nije moguće realizirati bez dobre edukacije na znanstvenim temeljima, bez  pouzdane kontracepcije i bez mogućnosti prekida trudnoće u sigurnim uvjetima, poštujući u prvome redu autonomne odluke žene.

  Pročitajte više

 • Moja stvar moj izbor u Rijeci

  CESI u suradnji s Udrugom PaRiter organizira promociju kampanje "Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više" u Rijeci na Korzu (kod ex Pošte),  u srijedu 10.05. 2017. godine, od 12.30 do 14.30 sati.

  Pročitajte više

 • Zakon o pobačaju za 21. stoljeće

  CESI i Inicijativa liječnika/liječnica organiziraju okrugli stol 09.05. 2017. od 11 do 13 sati u Novinarskom domu, kojim namjeravaju potaknuti raspravu o novom zakonu i mogućim zakonskim rješenjima koja će pobačaj, ali i druga pitanja vezana uz reproduktivna prava i zdravlje regulirati na način primjeren znanstvenim dostignućima i vremenu u kojem živimo.

  Pročitajte više

 • Nasilne veze su bezveze

  U prostoru Čitaonice Kustošija u Zagrebu od 18.04. do 9.05. 2017. postavljena je izložba učeničkih radova pod naslovom "Nasilne veze su bezveze".

  Pročitajte više

 • Kao mačka oko vruće kaše III

  U trećem video blogu za mlade  "Kao mačka oko vruće kaše" govorimo o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece koje uključuje i pravo na pobačaj. 

  Pročitajte više

 • Finska- pozitivan primjer institucionalne borbe protiv diskriminacije

  Studijski posjet predstavnika i predstavnica hrvatskih institucija i organizacija civilnog društva finskim institucijama koje se bave suzbijanjem diskriminacije ili su na neki način zadužene za kreiranje antidiskriminacijskih politika održao se od 28. do 31. ožujka 2017. godine. 

  Pročitajte više

<< < 1 2 3 4 5 > >>