CESI Logo
09.10.2018. 14:23:37

Grijesi CESI: 21 godina borbe

CESI proslavile 21. godinu rada

(Foto: CESI/Voxfeminae)

Prošli petak, 5.10. 2018. uz izložbu i party proslavile smo 21. obljetnicu CESI. Svoju 21 godinu CESI je proslavila izložbom naslova "Grijesi CESI: 21 godina borbe" koja prikazuje naš višegodišnji rad i zalaganje na područjima rodne ravnopravnosti, ženskih i ljudskih prava, socijalne pravde, jednakih mogućnosti u svijetu rada, nasilja u adolescentskim vezama, seksualnih i reproduktivnih prava žena, sudjelovanja žena u politici, rodno osviještenog obrazovanja, rodno osviještenih medijskih sadržaja te zagovaranja na polju rodno osviještenih politika u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Izložba ostaje otvorena do 16.10. 2018. u Galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka - CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1) a može se pogledati radnim danom od 9-20 sati. Autorice izložbe su novinarka i književnica Antonela Marušić i fotografkinja Nina Đurđević a izložba prikazuje niz kampanja, zagovaračkih akcija, raznih oblika aktivizma savjetovanja i educiranja ranjivih skupina, i istraživanja predstavljenih kroz fotografije, publikacije, plakate, memorabilije i audio-vizualne radove.

Obilježavanje 21 godine rada ne bi bilo moguće bez ekipe iz Voxfeminae kojima dugujemo jedno veliko HVALA a posebno se zahvaljujemo Heleni Janečić i Vox-u na predivnom rođendanskom poklonu, našem stripu:-).