CESI Logo
23.01.2018. 14:54:44

Žene biraju novu šansu!

Novi ciklus radionica za dugotrajno nezaposlene žene

U 2018. godini CESI započinje sa provedbom ciklusa 5 radionica u okviru projekta Socijalna pravda i jednake mogućnosti u svijetu rada – Žene biraju novu šansu!

Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne! 

Termin prve radionice je 05.02.2018. s početkom u 11'00 sati.

Očekivano trajanje radionice je 2 sata. (Na radionici dogovaramo termin za idući susret! )

Radionica će se održati u našem prostoru, CESI, Nova cesta 4, polukat.

 Ukoliko ste zainteresirani molimo Vas da popunite prijavnicu (na idućoj stranici) i pošaljete  voditeljici Anamariji na e-mail: anamarija.tkalcec@cesi.hr

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite telefonom 01/ 24 22 800.  

 

 O radionicama:

Cilj je osnažiti žene suočene s višestrukim teškoćama u svijetu rada a koje su zainteresirane za rad na postojećim i stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Radionice pružaju sigurnu i poticajnu okolinu gdje je moguće dijeliti svoje probleme, pitanja koja vas muče, prilike i izazove te razvijati samospoznaju i samopouzdanje.

Sudjelovanje donosi i povezivanje s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima.

 Radionice se provode u okviru programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti kojim želimo pomoći dugotrajno nezaposlenim ženama i ženama koje su izložene diskriminaciji u svijetu rada na području Grada Zagreba, uz dugogodišnju podršku HZZ-područne službe Zagreb.

Direktne aktivnosti programa uključuju edukaciju i  podršku za socijalno ugrožene žene na tržištu rada kroz nekoliko ključnih elemenata:radionice za jačanje samopouzdanja, radionice za pokretanje vlastitog posla vezane uz razvoj "mekih" i "tvrdih" vještina, coaching i mentorstvo, pravno savjetovanje i informiranje, te povezivanje i umrežavanje.

Sto su o radionicama rekle polaznice grupa u 2017.:

"Radionice su mi maksimalno pomogle da osnažim vlastite potencijale i da shvatim koliko je vještina slušanja drugih te dvostrane komunikacije bitna. Naučila sam potencijalne "slabosti" svog CV -a i motivacijskog pisma preokrenuti u vlastitu korist. Najviše od svega, naučila sam fokusirati se na ono sto zaista želim sto je rezultiralo činjenicom da sam u tekućem tjednu dobila dva poziva na testiranje za posao!"

 "Dobila sam neopisivo bolji uvid u vlastitu motivaciju i vrijednosti vezane uz pronalazak zaposlenja. Voditeljica je odlično sistematizirala moje motivacije i vrijednosti u jedan smisleni sustav, tako da su mi sad jasniji moji ciljevi."

"Naprosto sam oduševljena ovom radionicom i voditeljicom te načinom rada. Stvarno jedna od najkorisnijih radionica na kojima sam ikad bila i svima ću je preporučiti."

"Izuzetno mi se svidjelo što se na radionici odgovaralo konkretno na pitanja, probleme, informacije i znanja koja sam dobila su primjenljiva u današnjim uvjetima zapošljavanja. "

 "Poslije Vaših radionica ne plašim se vise niti testiranja niti razgovora za posao. Hvala Vam sto ste mi pomogli da ponovo shvatim neupitnu činjenicu; da čovjek mora vjerovati u sebe, da treba učiti i usavršavati se cijeli život i uspjeh neće izostati."

"Radionice su na mene djelovale poticajno te su mi ukazale na važnost fokusa."

"Maksimalno smo radili na usavršavanju komunikacijskih vjestina, razvoju osobnih ciljeva, tehnika aktivnog slušanja, neverbalne komunikacije, asertivnosti, motivacije, intervjua za posao, a sve u cilju poboljšanja znanja i vještina potrebnih za traženje posla." 

Projekt je financijski podržan od:

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku