CESI Logo
09.11.2017. 14:01:31

KREĆU KLUBOVI ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH NEET ŽENA

CESI provodi novi ciklus klubova za zapošljavanje mladih žena u okviru projekta Mlade žene žele raditi. Klubovi za zapošljavanje su namijenjeni svim mladim ženama u dobi od 18 . do 30. godine života koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja, a cilj radionica je stjecanje komunikacijskih i drugih vještina te praktičnih znanja kao i osnaživanje samopouzdanja i podjela iskustva za lakše nošenje s izazovima koje predstavlja ulazak u svijet rada. Jedan od susreta bit će posvećen edukaciji vezanoj uz pravne aspekte ulaska na tržište rada; o pravima i obavezama kao i instrumentima zaštite koju će voditi naša volonterka - pravnica!

Klubovi i edukacija su u potpunosti besplatne, a prvi termin je 20. studenog 2017. s početkom u 10:00 sati u knjižnici udruge CESI na adresi Nova cesta 4, polukat.

Predviđeno trajanje je do 4 sata.

Ukoliko želite sudjelovati, molimo ispunite prijavnicu, ukoliko želite više informacija obratite se voditeljici radionica Nini Očko putem maila: nina.ocko@cesi.hr ili telefonski:01/ 24 22 800.

O klubovima:

Nezaposlene mlade žene koje se ne nalaze u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja u dobi od 18 do 30 godina predstavljaju populaciju koja se nalazi u velikom riziku od daljnje socijalne isključenosti obzirom da tijekom svog života nailaze na različite prepreke koje im uključivanje na tržište rada čine otežanim. Njima su potrebni alati i vještine za ulazak na tržište rada, kao i podrška i osnaživanje, a najčešće im je pristup spomenutim resursima otežan ili nije dostupan obzirom da se ne nalaze niti u sustavu obrazovanja niti u sustavu osposobljavanja. U okviru aktivnosti ovog projekta steći će znanja i vještine za aktivnije sudjelovanje u procesu traženja posla, pokretanja vlastitog posla i samozapošljavanje. Osim znanja i vještina za aktivnije sudjelovanje u procesu traženja posla, dobit će priliku za povezivanje i podjelu iskustava s osobama koje su u sličnoj situaciji.

Radionice se provode u okviru programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti, projekta Mlade žene žele raditi kojim  želimo pomoći mladim nezaposlenim ženama koje se ne nalaze u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja u dobi od 18 do 30 godina na području Grada Zagreba, uz dugogodišnju podršku HZZ-područne službe Zagreb.