CESI Logo
10.04.2017. 12:21:12

Pristanak na seksualni odnos

Kao mačka oko vruće kaše II

Koje ponašanje je prihvatljivo ili neprihvatljivo kada se govori o pristanku na seksualni odnos? To pitanje zbunjuje mnoge i često se vode rasprave kako "možda" znači "da" ili da "ne" znači zapravo "da", samo djevojke glume nedostižne jer to dečki vole. Krivo. Ne uvijek znači NE. U ovom video blogu "Kao mačka oko vruće kaše" govorimo o pristanku na seksualni odnos.
Pristanak na seksualni odnos znači da su osobe svjesne što žele, koje su posljedice toga i ideji pristupaju s pažnjom na koji će način to utjecati na drugu osobu. Svi i sve imamo odgovornost da poštujemo pravo druge osobe da pristanak da ili uskrati. 

CESI provodi kampanju "Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više" kojoj je cilj informirati mlade i potaknuti promišljanje o pitanjima vezanim uz seksualnost, reproduktivna i seksualna prava i zdravlje.
Samo informirani, svjesni svojih prava mogu donijeti odgovorne odluke o svojoj seksualnosti i zdravlju, poštivajući sebe i druge i u skladu s osobnim uvjerenjima i vrijednostima. 

Više informacija:
www.facebook.com/MojaStvarMojIzbor
SEZAM – Seksualna edukacija za mlade
www.sezamweb.net