CESI Logo
04.09.2009. 22:40:51

Političarke u medijima

CESI je započela provođenje projekta "Unapređenje sudjelovanja žena u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2007. godine u Republici Hrvatskoj" koji financijski podupiru Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj.

Cilj projekta je povećanje mogućnosti žena za sudjelovanje u izbornoj kampanji. Aktivnosti projekta su edukacija o javnom nastupu i odnosima s medijima za političarke, analiza položaja žena i tema namijenjenih ženama u izbornoj kampanji, povećanje vidljivosti kandidatkinja na izborima te izrada okvira za generalno povećanje vidljivosti žena u izbornim kampanjama.

Prva aktivnost projekta, Medijski trening za političarke, održati će se 7.-9. rujna 2007. godine u Donjoj Stubici. Na treningu će sudjelovati 20 političarki koje su sudjelovale u CESI projektu "Žene liderice u lokalnim zajednicama". Tijekom treninga one će steći znanja iz područja političke komunikacije i odnosa s medijima te vještine javnog nastupa. Trenerice su stručnjakinja za političku komunikaciju Zinka Bardić i novinarka Gordana Simonović. Trening će otvoriti predstojnica vladinog Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc.Helena Štimac Radin. U sklopu teme "Internet kao sredstvo političke komunikacije" treningu će kao gošće prisustvovati jedine blogerice iz redova saborskih zastupnica, Vesna Škare Ožbolt i Marija Lugarić.