CESI Logo
04.09.2009. 22:40:51

Seminar projekta Žene liderice u lokalnim zajednicama

CESI u partnerstvu s Norveškom narodnom pomoći (Norwegian People's Aid) provodi projekt pod nazivom Žene liderice u lokalnim zajednicama kojemu je cilj osnaživanje i unapređivanje položaja žena u političkim strankama te poticanje žena na aktivnije sudjelovanje u lokalnoj zajednici i politici. Ovim projektom željeli smo potaknuti žene da rade zajedno na problemima lokalnih zajednica te unaprijede ravnopravnost spolova u lokalnim organizacijama političkih stranaka i predstavničkim tijelima lokalne samouprave. Također, imajući u vidu približavanje parlamentarnih izbora te nedovoljnu zastupljenost žena na svim razinama vlasti, željeli smo potaknuti osnaživanje žena te skrenuti pažnju na pitanja rodne ravnopravnosti u predizbornoj godini. Završna aktivnost projekta je evaluacijski seminar koji će se održati 20-22. travnja 2007. godine u Opatiji.

Na evaluacijskom seminaru okupiti će se sudionice projekta, 22 političarke iz deset parlamentarnih stranaka, a koje su dužnosnice u lokalnim organizacijama svojih stranaka te su mnoge od njih članice gradskih i županijskih vijeća i skupština. Tijekom evaluacijskog seminara sudionice će prezentirati svoj rad tijekom projekta te analizirati i ocijeniti ukupan projekt. Norveška iskustva sudjelovanja žena u političkom životu s nama će podijeliti i trenerica Norveške radničke stranke (Norwegian Labour Party) gđa. Bente Elin Lilleokseth.

Evaluacijski seminar otvoriti će Veleposlanica Kraljevine Norveške u Hrvatskoj gđa Elisabeth Walaas, a kao gosti pridružiti će nam se Zamjenik župana Primorsko-goranske županije g. Luka Denona i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije gđa. Irene Gregorović-Filipčić.