CESI Logo
04.09.2009. 22:40:51

Ženske organizacije raspravljaju o budućoj suradnji u Istambulu

Predstavnice ženskih udruga iz Albanije, Bosnie & Herzegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Turske okupile su se na Konferenciji ženskih poslovnih udruga Balkana u Istanbulu od 2 - 3. prosinca 2005.

Konferencija je važan korak u projektu koji provodi CIPE - Center for International Private Enterprise - Rumunjska, koji se bavi stvaranjem regionalne koalicije ženskih poslovnih udruga. Ovaj skup daje mogućnost udrugama za povezivanje, dijeljenje iskustava u radu te nalaženje zajedničkih područja za daljnju suradnju. CIPE je provela istraživanje potreba žena u području njihovog angažmana i mogućnosti utjecaja na politike u njihovim zemljama. Rezultati koji će biti predstavljeni na konferenciji biti će polazište za diskusiju o daljnjim planovima za aktivnosti koje će se odnositi na potrebe svake zemlje, odrediti će se način tehničke pomoći te strategije zagovaranja koje će voditi budućim modelima suradnje između organizacija u regiji.

Na konferenciji se okupilo oko 75 učesnica koje predstavljaju 24 ženske udruge iz 12 zemalja u regiji. Iz Hrvatske na konferenciji su aktivno sudjelovale predstavnice iz CESI i Udruženja poslovnih žena Krug.