CESI Logo

Novosti

 • Izvještaj istraživanja-Prevencija rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

  Izvještaj donosi rezultate istraživanja o utjecaju rodnih stereotipa u audiovizualnim medijima i glazbi na stavove mladih prema rodno-uvjetovanom nasilju te procjenu potreba profesionalaca/ki koji rade s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja.

  Pročitajte više

 • Nove radionice za žene

  CESI Vas poziva na 4 radionice  koje se provode u okviru projekta "JUMP - Usklađivanje majčinstva i rada".

   Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama, samohranim majkama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne!

  Pročitajte više

 • CESI proslavile 21. godinu rada

  Prošli petak, 5.10. 2018. uz izložbu i party proslavile smo 21. obljetnicu CESI. Izložba ostaje otvorena do 16.10. 2018. u Galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka - CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1) a može se pogledati radnim danom od 9-20 sati. Autorice izložbe su novinarka i književnica Antonela Marušić i fotografkinja Nina Đurđević a izložba prikazuje niz kampanja, zagovaračkih akcija, raznih oblika aktivizma savjetovanja i educiranja ranjivih skupina, i istraživanja predstavljenih kroz fotografije, publikacije, plakate, memorabilije i audio-vizualne radove.

  Pročitajte više

 • Okrugli stol Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

   CESI i SOS telefon za žene žrtve nasilja KZŽ u sklopu kojih se provodi projekt Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela na području Krapinsko-zagorske županije, organizirali su okrugli stol povodom početka provedbe Nacionalne kampanje.

  Pročitajte više

 • Otvorenje izložbe

  Izložba "Grijesi CESI: 21 godina borbe", koja dokumentira višegodišnji rad i zalaganje organizacije CESI na područjima ljudskih prava, a posebno u sferi rodne ravnopravnosti i prava žena; svečano se otvara u petak, 5. listopada 2018. u 19h u Centru za kulturu Trešnjevka - CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1).

  Pročitajte više

 • Novi cikuls radionica za nezaposlene žene

  CESI Vas poziva na drugi ciklus od 4 radionice za nezaposlene žene koje su u procesu pokretanja vlastitog posla i samozapošljavanja a koje se provode u okviru projekta Socijalna pravda i jednake mogućnosti u svijetu rada – Žene biraju novu šansu!

  Pročitajte više

 • Provedba programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i suradnja sa institucijama

  Finalizirana aktivnost postavljanja infopultova sa letcima na Prekršajne sudove u Krapinsko - zagorskoj županiji i Policijsku postaju Zabok te nastavak informiranja o programu projekta.

  Pročitajte više

 • Održan drugi partnerski sastanak u okviru programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela"

  Održan drugi partnerski sastanak i prvi intervizijski sastanak u okviru projekta Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Zagrebu u prostoru "Šesnaestice"

  Pročitajte više

 • Pročitajte četvrti bilten projekta FREE - Mreže žena poduzetnica u ruralnom području

  FREE - Ruralne žene i poduzetništvo je projekt financiran od strane Europske komisije, čiji je cilj podržati žene koje razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzeća  ili su ga već pokrenule a žive u ruralnom području. Cilj projekta FREE je pomoći ženama iz ruralnih područja u 5 partnerskih zemalja (Island, Velika Britanija, Litva, Hrvatske i Bugarske) da postanu uspješne vlasnice posla s naglaskom na razvoj malog poduzetništva.

 • Poziv na predstavljanje i razgovor BAJKE SU ZA SVE!

  Pozivamo vas na predstavljanje i razgovor BAJKE SU ZA SVE koji će se održati u subotu, 21.04. 2018. u društveno-kulturnom centru Šesnaestica, Ozaljska 16, u Zagrebu, s početkom u 12 sati.

  Publikacija Bajke su za sve donosi nove, drugačije bajke, oslobođene rodnih stereotipa, koje su napisali mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske koji/e će govoriti i na predstavljanju.

  Pročitajte više

 • Neka Sabor istraži policijsko zastrašivanje aktivista!

  Platforma 112 strogo osuđuje najnovije grube pritiske Ministarstva unutarnjih poslova na odvjetnike i organizacije koje štite ljudska prava te poziva premijera Andreja Plenkovića i ministra Davora Božinovića da obuzdaju policiju i zaustave narušavanje vladavine prava u Republici Hrvatskoj. K tome, organizacije okupljene u Platformi 112 podržavaju zahtjev Centra za mirovne studije i Are You Syrious? za osnivanjem istražnog povjerenstva kako bi Sabor istražio nedopustivo ponašanje policije prema aktivistima i odvjetnicima za ljudska prava, te kako bi se osigurao kvalitetniji građanski nadzor nad radom policije. 

  Pročitajte više

 • Održana specijalizirana edukacija u okviru projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

  U okviru programa "Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela" 5. i 6. ožujka 2018. godine, u organizaciji Ženske sobe, u Hotelu Antunović, održana je dvodnevna specijalizirana edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela. 

  Pročitajte više

 • Održana osnovna edukacija u okviru projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

  U okviru programa "Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela" od  14. veljače do  16. veljače 2018. godine, u organizaciji Ženske sobe, u Termama Jezerčica, održana je trodnevna osnovna edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela.

  Pročitajte više

 • Usklađivanje profesionalnog i privatnog života

  CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj Vas sa zadovoljstvom pozivaju na događanje "Usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života – Kako unaprijediti profesionalnu jednakost između muškaraca i žena u našim današnjim europskim društvima? " koje će se održati 7. veljače 2018. godine u Kući Europe (Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb) od 9.30 do 13.00 sati.Program događanja možete naći u prilogu teksta.  

  Pročitajte više

 • Novi ciklus radionica za dugotrajno nezaposlene žene

  U 2018. godini CESI započinje sa provedbom ciklusa 5 radionica u okviru projekta Socijalna pravda i jednake mogućnosti u svijetu rada – Žene biraju novu šansu!

  Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne! 

  Pročitajte više

1 2 3 4 5 > >>