CESI Logo

Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima

Projektom "Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima" želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Isto tako doprinosimo  unaprjeđenju suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih. Projekt će trajati 10 mjeseci i provodi ga CESI u partnerstvu s Udrugom Hera Križevci, Srednjom gospodarskom školom Križevci i Strukovnom školom Đurđevac. Projekt se provodi na nacionalnom nivou kroz edukaciju stručnjaka i stručnjakinja, a aktivnosti osnaživanja usluga psihosocijalne pomoći, unaprjeđenja suradnje s institucijama te ojačavanja uloge vršnjaka u pružanju pomoći mladima koji su u nasilnim vezama provode se u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Projekt uključuje edukaciju vršnjačkih edukatora/ica u Križevcima i Đurđevcu,  izgradnju kapaciteta stručnjaka/inja za pružanje podrške mladima neprilagođenog ponašanja, mladima u nasilnim vezama te rad na prevenciji nasilja. Posebnu pažnju ćemo posvetiti radu s mladima u lokalnim zajednicama gdje imaju manje mogućnosti u Koprivničko križevačkoj županiji te radu na osnaživanju suradnje udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima te pružanju podrške žrtvama nasilja i radu s mladima rizičnog ponašanja.

Osim toga projekt uključuje i akcije javnog zagovaranja te ukazivanje na problem te promociju ravnopravnih i  kvalitetnih mladenačkih veza putem medija i javnih akcija. U suradnji s učenicama i učenicima biti će snimljen i kratki video uradak te pripremljena i tiskana brošura  koja ća im omogućiti bolje prepoznavanje nasilja te razvijanja mehanizama suočavanja s nasiljem u vezama.

 Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.