CESI Logo

Istraživanje "Gdje žene žele raditi"

U sklopu projekta "Žene biraju novu šansu - Osnaživanje nezaposlenih žena za aktivno sudjelovanje na tržištu rada" koji se provodi uz potporu Europske unije provedeno je istraživanje o poželjnom radnom okruženju i idealnim uvjetima rada iz rodne perspektive pod nazivom "Gdje žene žele raditi".

Istraživanje je provedeno sa svrhom da se što kvalitetnije razumiju potrebe žena na radnom mjestu i željeni uvjeti rada. Na temelju rezultata istraživanje kreirana je i virtualna rodno osviještena kompanija. Ideja virtualne kompanije jest da se kroz interaktivni virtualni alat prikažu smjernice poslodavcima o mjerama koje bi mogli imati za kvalitetniju integraciju žena u radnu sredinu.

Projekt "Žene biraju novu šansu - Osnaživanje nezaposlenih žena za aktivno sudjelovanje na tržištu rada" je proveden tijekom 2011. godine u svrhu povećanja mogućnosti na tržištu rada za dugotrajno nezaposlene žene i kreiranja inovativnih modela podrške i edukacije za nezaposlene žene.

Nositeljice projekta su CESI, a partneri koji su pridonijeli realizaciji projekta i aktivnosti su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb, Institut za razvoj tržišta rada i MojPosao.