CESI Logo

Arhiva projekata

 • #InTheNameOfLove (U ime ljubavi)

  Projekt #InTheNameOfLove provode CESI i Zagreb Pride s ciljem zaštite i promicanja LGBT prava te ženskih ljudskih prava, posebno seksualnih i reproduktivnih prava. Projekt obuhvaća različite istraživačke ali i  zagovaračke aktivnosti koje se dijelom temelje na rezultatima istraživanja. Zagreb Pride će se usmjeriti na zagovaračke aktivnosti u svrhu zaštite prava LGBT osoba  dok je uloga CESI provođenje istraživanja.

  Pročitajte više

 • Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada

  Projekt Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada ima za cilj osnažiti partnerske organizacije za pružanje socijalnih usluga i unaprijediti provedbu programa socijalnih usluga u Gradu Zagrebu, Koprivničko križevačkoj županiji, Požeško slavonskoj županiji i Krapinsko (...)

  Pročitajte više

 • Rodne razlike u plaćama: Nova rješenja za stari problem

  U mnogim europskim zemljama pitanje nejednake plaće je i politička agenda te je stekao određenu važnost u javnosti, u medijima i u istraživačkim diskursima. No, statistike o razlikama u plaćama između muškaraca i žena pokazuju međutim, da još mnogo toga treba biti učinjeno kako bi se omogućilo (...)

  Pročitajte više

 • BADGE - Savjetovanje i trening za žene poduzetnice

  CESI u partnerstvu sa Danmar Computers , Poljska, kao nositeljem projekta te ostalim partnerskim organizacijama Family and Childcare Centre - Grčka, Inova Consultancy Ltd – Velika Britanija, EXODUS – Grčka, Centre for the Advancement of Research and Development in (...)

  Pročitajte više

 • Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima - GEAR II

  Započele smo provodenje međunarodnog projekta Europske komisije, DAPHNE III "Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima – GEAR II" kojem je svrha pridonijeti primarnoj prevenciji nasilja u partnerskim odnosima kroz intervencije u školama.

  Pročitajte više

 • Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!

  Projekt provodi Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Krapinsko-zagorska županija i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u (...)

  Pročitajte više

 • GUTS / Generations Using Training for Social inclusion in 2020

  GUTS projekt će se usredotočiti na razvoj, testiranje i provedbu deset inovativnih, međugeneracijskih i kulturalnih područja učenja koja se temelje na konstruktivnom i valjanom desk istraživanju. Ova područja učenja nastat će djelovanjem starijih i mladih osoba.

  Pročitajte više

 • Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima

  Projektom "Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima" želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. 

  Pročitajte više

 • Aktivno za ravnopravnost

  Cilj projekta "Aktivno za ravnopravnost" je razvoj kompetencija za uspostavu i izgradnju ravnopravnih i kvalitetnih odnosa među mladima te stvaranje nulte tolerancije na nasilje. 

  Pročitajte više

 • CROSOL - Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske

  CESI sudjeluje kao partnerska organizaciju u projektu Platforma za međunarodnu građansku solidarnost koji se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u okviru tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnog društva 2.0. 

  Pročitajte više

 • Za rad spremne!

  Nezaposlenost mladih je problem svjetskih razmjera. Kao posljedica svjetske ekonomske krize, stopa nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj je narasla. U veljači 2014.g.stopa nezaposlenosti mladih u hrvatskoj iznosila je 49%, što Hrvatsku svrstava na nezavidno treće mjesto u Europi po nezaposlenosti (...)

  Pročitajte više

 • MLADE ŽENE MIJENJAJU SVIJET!

  Projekt se provodi s ciljem osnaživanja mladih žena za aktivno sudjelovanje u društvenom i političkom životu. Mlade žene u dobi od 16-29 godina (studentice, članice političkih stranaka, savjeta mladih, nevladinih udruga) biti će educirane i osnažene za aktivnije sudjelovanje u životu lokalne (...)

  Pročitajte više

 • GenderStrat4EQuality

  Projekt GenderStrat 4 Equality provodi se u okviru programa Erasmus +, strateška partnerstva. Projekt se provodi dvije godine u Austriji, Hrvatskoj, Litvi i Islandu. Strateško partnerstvo ima cilj harmonizirati, implementirati i diseminirati europske smjernice za kvalitetno provođenje (...)

  Pročitajte više

 • Novo vrijeme, novi mediji: medijska pismenost mladih u 21. stoljeću

  Cilj projekta je omogućiti mladima stjecanje medijskih znanja i vještina koji pridonose razvoju ljudskih prava i aktivnog građanstva.

  Pročitajte više

 • WONET - Ženska mreža za europsku budućnost

  "Ženska mreža za europsku budućnost" projekt je u kojem smo tijekom 2015. i 2016. sudjelovale kao partnerice zajedno s još deset drugih organizacija i institucija. Projekt je provođen u okviru Europe za građane - Umrežavanje gradova, a glavni mu je cilj bio osnažiti žene za političku (...)

  Pročitajte više

1 2 3 > >>